tisdag 9 februari 2010

Vårtröja och ny leksak


Jag har nyligen fått hem en bandkantare till min coverstyle och ikväll har jag fått till en tröja med hjälp av den. Bandkantaren ser ni på bilden nedan, där det för övrigt ser ut att vara lätt som en plätt att sy med en sån här mojäng. Inledningsvis hade jag en hel del krångel med inställningar, hoppstygn och trådar som gick av, men till slut fick jag i alla fall till det *puh*.

Tröjan är sydd i gröna vågade ränder från JNY Design. Tyget är rätt så tunt så jag sydde en storlek större än den John använder nu, så kan han nog ha den lagom till första vårvärmen. Jag provade att sy ihop den kantade raglansömmen en bit upp och bara sätta i en knapp istället för tre som jag använt tidigare och det blev snyggt tycker jag.


Bild lånad från www.pfaff.com

12 kommentarer:

 1. Snygg!! Knäppningen blev jättefin.

  SvaraRadera
 2. Superproffsigt! Min maskinpark är ju låååååångt ifrån sådär avancerad och får nog fortsätta drömma ett bra tag till;)

  SvaraRadera
 3. snyggt :) vad kostar en sån mojäng då? (har ju själv en coverstyle) runt tusenlappen gissar jag på? jag får inte ens till coversömmarna i vanliga fall :/

  SvaraRadera
 4. Har oxå det där tyget liggande, måste börja sy i det snart!, jättefin tröja!/Åsa

  SvaraRadera
 5. Snygg!! Visst är det härligt att få sy i våriga färger. Jag längtar så efter att sy något vårigt till arvid.

  SvaraRadera
 6. Gör snyggt, som vi säger i Göteborg. Ser proffsigt ut.

  SvaraRadera
 7. Åh vad häftigt. Kan man koppla på en bandkantare till vilken maskin som helst eller bara på nya moderna sådana?

  SvaraRadera
 8. Supersnygg tröja! Härlig vårfärg...vad man längtar... :)

  SvaraRadera
 9. Snygg! Tänk det där med att sy ihop en bit av den kantade raglansömmen var nått jag funderade på igår när jag sydde en body med sån knäppning. Vad fint det blev och så går det ju åt färre knappar oxå:)

  SvaraRadera
 10. Hej! Har jag rätt i att du har bla har en Pfaff Hobbylock 2.0? I sånna fall undrar jag vad du tycker om den? Funderar hit och dit ang vilken overlock jag ska köpa och denna verkar man kunna köpa i Sverige till ett vettigt pris.Usch, vad det är svårt att välja!/Mia

  SvaraRadera
 11. Hej
  Jag har också nydligen skaffat en bandkantare till min coverstyle. Men jag får inte till sömmarna ngt bra. Andra bloggare verkar kunna styra hur mycket av bandet som ska sticka fram under till. Men det verkar inte gå på Pfaffs... Vad har du för inställningar?

  SvaraRadera
 12. Svar till Therese: Jag kommer inte åt din profil så jag svarar här.

  Jag tror inte det går att ställa in hur mycket av bandet som ska sticka fram undertill på coverstylen. Sömmen på avigsidan hamnar en liten bit in på bandet istället för precis i kanten mellan kantband och tyg, som jag har sett hos en del andra.

  Jag vet inte om man kan ändra denna inställning på andra maskiner, men jag tror att bandkantarna har en fast inställning men är olika helt enkelt.

  Hoppas detta var svar på din fråga! Jag har fått prova en hel del innan jag kände att jag blev nöjd med sömmen. En transparent pressarfot är det viktigaste för att man ska se var man syr, och så att använda en pincett för att kunna justera kantbandet vid behov i svängar och så.

  SvaraRadera