fredag 14 augusti 2009

MeandI-klipp


Min mamma var på loppis för ett tag sedan och kom då över ett stort örngott i trikå från MeandI för 5 kr. Detta bruna örngott med vita moln har jag nu omvandlat till en tröja och en mössa.

Som vanligt hade jag svårt att bestämma färg på kantband och muddar, men valet föll till slut på en ärtgrön trikå från E-slöjd. En fin kombination tycker jag. Ärmarna är extra långa med dubbelvikta muddar och jag har även förlängt tröjan nertill för att den ska kunna användas riktigt länge.


När jag fållade tröjan nertill följde jag den här beskrivningen från Gecko. Det kan jag verkligen rekommendera för det går så snabbt och lätt att fålla på detta sätt, och snyggt blir det också!
Mönstret till mössan har jag gjort efter en av Johns gamla mössor. Den är fodrad med samma gröna trikå som kantbandet och är vändbar.

10 kommentarer:

 1. Supersnyggt! Kul med originalmolnen för en gångs skull ;-)

  SvaraRadera
 2. Jättefina kläder du fått till! Passar väldigt bra med muddfärgen =)

  SvaraRadera
 3. Snyggt, va mycket man kan få av ett örngott eller ska jag säga en femma ; ) Fin modell på mössan

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Ibland ska man ha tur och fynda billigt!

  SvaraRadera
 5. Det blev ju en superfin tröja och mössa./Åsa

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Och vilket loppisfynd sedan!

  SvaraRadera
 7. ååh så fin. ÄLSKAR färgerna.

  Du funderar på att beställa en sån mössa till snäckan inför hösten nu. Vad har du för tyg? :)Hon kommer ha svart/rosa jacka i höst

  kram!

  SvaraRadera
 8. Det behöver ej vara molntyg :)

  SvaraRadera
 9. Jo jag har testat geckos snabba fållguide :) Men jag tycker det blir lite knöligt, och så "kapar" den mönstret i tyget så knasigt.

  SvaraRadera