måndag 3 augusti 2009

Lite krimskrams


Nu är vi tillbaka från semestern och här kommer ett inlägg med lite olika småsaker. Först en inte så ny, men obloggad tröja med gula och bruna elefanter. Mönstret kommer från Ottobre nr 1/2009. Jag gillar verkligen kombinationen gult och brunt så elefanterna var ett självklart val till den här tröjan med ficka på magen!


Jag skrev i förra inlägget att jag skulle sy matchande napphållare till höstjackan. Det blev två stycken av bara farten. För ett tag sedan fyndade jag ett par hängslen på Myrorna. Hängslena hade dessa fina spännen med en liten inpräntad fågel. De ser ut som flyttfåglar tycker jag och passar perfekt till dessa höstiga napphållare.


Jag vill också visa några av mina senaste tyginköp från Skroten i Kinna. Jag är extra nöjd att jag lyckades hitta matchande velour till både biltyget och äppeltyget. Tanken är att det ska bli tröjor och byxor till dagisstarten i september. Kanske börjar jag sy lite redan ikväll om lusten infinner sig...som om en inte skulle göra det efter en hel vecka utan symaskiner!Sist och kanske också minst kommer en bild på ett loppisfynd jag gjorde häromdagen. På världens minsta loppmarknad hittade jag en John Blund-figur i blå plast. Inte så snygg kanske men jag som är helt såld på John Blund-tyget i alla dess färger och former kunde inte motstå denna lille filur som är sonens namne. Jag har inte tidigare sett några sådana hör figurer, har ni?

10 kommentarer:

 1. Tröjan är underbar, gillar också färgkombon. Och napphållarna är ju suuuperfina, särskilt med dom knäppen. Tiptop :)

  SvaraRadera
 2. Tröjan är ju jättesnygg! Härliga tyger du fått tag i också, och vilken tuff John Blund - har aldrig sett såna innan! kram

  SvaraRadera
 3. Härlig tröja och fina nya tyger!!

  SvaraRadera
 4. Masse fint!! Flotte smukkholdarar!

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint! Gillar verkligen dina nya tyger också!

  SvaraRadera
 6. Vilken häftig tröja, riktiga tygfynd du gjorde på skroten./Åsa

  SvaraRadera
 7. Så fin genseren ble og likte festet på nappholderen også godt-søte!

  SvaraRadera
 8. Vilka snygga tyger du hittat på Skroten. Får nog ta mig en avstickar dit snart! Äppeltyget är det bomull el. trikå? Dom hade bara det i bomull när jag var där sist. Sedan kan jag tala om att jag är en stolt ägare till 2 st John Blund-
  figurer -en i plast som din men guldfärgad. Och en gjuten i bly och handmålad. Båda är i samma storlek. Undrar lite vad Lagerhaus påslakanet kostade - om man skall försöka ta sig till stan ;-) För det var ju jättemysigt!

  SvaraRadera
 9. superfina saker du gör. Kanon inspiration.

  SvaraRadera