måndag 28 september 2009

LapptäckeNu har jag sytt mitt första lapptäcke. Så roligt det var att sy och så fint det blir att blanda retrotyger på det här sättet! Jag valde tyger med gröna, röda och bruna nyanser, men jag tror man kan mixa och matcha de allra flesta färger utan att misslyckas. Baksidan är i ett mjukt och varmt flanelltyg med små röda John Blund-figurer. Behöver jag nämna att jag har svårt att se mig mätt på denna skapelse?

Funderar du på att sy ett lapptäcke så rekommenderar jag starkt att använda rullkniv och skärmatta för att få till tygbitar i exakt lika stora delar. Flitigt användande av strykjärnet är också en god idé :-)

13 kommentarer:

 1. Så fint och mysigt de ser ut.

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint. Min mamma är en hejjare på att sy lapptäcken, men jag har INTE tålamod till sånt. Fast, jag är grymt impad av alla som gör det!

  SvaraRadera
 3. Underbart! Riktigt härlig blandning av tyger!

  SvaraRadera
 4. Vilket fantastiskt fint lapptäcke!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fint!
  Kolla in denna sida, tänkte att det kunde vara inspiration för dig: http://www.bangbangcph.dk/
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ljuvligt, ser ut att passa bra i en barnvagn!/Åsa

  SvaraRadera
 7. Det här var nog en av dina finaste skapelser! Verkligen underbara färger och jag älskar john blund tyget på baksidan. Passande då täcket är till lille john också :) / Syster yster

  SvaraRadera
 8. Superfint!!! Har just sytt ihop lapparna till ett täcke åt Jade, sen får vi se hur lång tid det tar innan jag syr fast undersidan och vadden...

  SvaraRadera
 9. Så utrolig fint! Masse fine stoff i en herlig blanding:)

  SvaraRadera