lördag 8 december 2012

Tävla och vinn plisségafflar!
I samarbete med www.dinlampa.com har jag fått möjlighet att prova detta roliga sybehör samt att lotta ut ett kit med fem plisségafflar till mina läsare! Kika gärna in hos dinlampa för mängder av inspiration och fina tutorials.

Här är ett youtubeklipp där ni kan se hur gafflarna används.

Jag tyckte det passade bra att sy en julig klänning med fina veck och jag använde den minsta och näst minsta plisségaffeln. Grundmönstret till klänningen kommer från Gynthers bok.

För att vara med i tävlingen så lämna en kommentar till det här inlägget. Det vore roligt att veta vad du skulle sy med hjälp av plisségafflarna så får jag lite roliga tips! Den som vill får gärna dela tävlingen också.

Vinnaren dras på tredje advent den 16/12.

Lycka till!

21 kommentarer:

 1. Oj, vilken rolig sak! Det skulle jag gärna vilja vinna och prova på lie nya modeller. Tror att jag först skulle prova sy en kjol till dottern.

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna vara med och vinna, superbra grej!

  SvaraRadera
 3. Å denna vill man ju verkligen testa! Alla nya redskap e ju sååå skoj att testa å bra gör kreativiteten!
  Jag tänker spontant massa fina sommarklänningar i retrotyger

  SvaraRadera
 4. Jättefin klänning! Jag skulle gärna testa sy lite olika utklädningskläder till min son. Han gillar likaväl att klä ut sig i riddarkläder som prinsessklänningar :)

  SvaraRadera
 5. Jättefin klänning! Jag skulle gärna testa sy lite olika utklädningskläder till min son. Han gillar likaväl att klä ut sig i riddarkläder som prinsessklänningar :)

  SvaraRadera
 6. Carolina Jacobsson9 december 2012 kl. 21:02

  Vilken underbar grej! vad skönt att slippa nåla!

  jag hade gjort kjolar, volangkanter till kuddar o lapptäcken!

  SvaraRadera
 7. Å vilken underbar klänninng, hade gärna velat sy något liknande till mig själv om jag vinner plisségafflarna som jag har funderat på att köpa!

  SvaraRadera
 8. Jag vill väldigt gärna testa gafflarna! Tänkte direkt på lampskärmar!!! Chabby chic-like... :)

  SvaraRadera
 9. Vilket häftigt sybehör! Kanske skulle sporra mig att komma till skott med rockabilly-klänning! =) Vill vinna! =)

  SvaraRadera
 10. Jag vill oxå vara med o tävla!

  SvaraRadera
 11. Jag tänker att en kan sy gravidkläder men om jag vinner kommer jag ge bort den till min kompis som syr som hejsan!

  SvaraRadera
 12. såna har jag tänt att skaffa men aldrig fått tummen ur. Jag skulle sy en klänning där jag skulle använda gafflarna till att testa och göra en fin volang att ha nertill på klänningen

  SvaraRadera
 13. Jag har redan gafflarna, så jag ska väl inte tävla. Dock har jag lånat din bild och länkat till din tävling då jag själv just skulle blogga om min egen bröllopsclutch sydd med hjälp av gafflarna :)

  SvaraRadera
 14. Bästa påhittet ju!! Såg precis videorna, så himla enkelt och genialt.

  Billiga var dom åxå. Kommer på massa saker som jag vill göra... Bla väskor, kjolar, krås m.m

  Melina K

  SvaraRadera
 15. Jag skulle nog sy nån barnklänning likt du gjort, men först skulle jag prova att sy en klänning/tunika till mig själv med rynk som dekoration i halsringningen, likt den här http://fairytausendschoen.blogspot.se/2012/12/bella-buntkappchen.html

  SvaraRadera
 16. Jag vinner aldrig något något, så jag hoppas verkligen på tur! Jag skulle använda dem till allt möjligt, men först och främst till härliga snurrkjolar till mina döttrar. En av dem har önskat sig en prinsessklänning så jag får nog börjat ta tag i den snart med. :-D

  SvaraRadera
 17. Jag vinner aldrig något något, så jag hoppas verkligen på tur! Jag skulle använda dem till allt möjligt, men först och främst till härliga snurrkjolar till mina döttrar. En av dem har önskat sig en prinsessklänning så jag får nog börjat ta tag i den snart med. :-D

  SvaraRadera
 18. Påbörjat (för länge sedan) att sy en Galaklänning av gamla slipsar, gardiner (tyll) och ett gammalt livstycke. Skulle defenitivt använda dessa gafflar till att plisera den långa kjoldelen med släp. Jättefin klänning du sytt :0)
  Mvh Annette Vendel

  SvaraRadera
 19. Skulle passa på att sy en nyårsklänning till mig med plisserad kjol, eller vid tidsbrist iaf en till dottern.
  måste spana in alla videos nu ju!

  SvaraRadera
 20. Jag ska sy en klänning till min mamma med veckade "volanger", ska "bara" skaffa mig plissegafflar först... Hade ju varit kul att vinna dem istället för att köpa ;-)

  SvaraRadera
 21. Oj, så spennende! De ønsker jeg meg til jul!! : )
  Krysser fingrer!

  SvaraRadera