fredag 6 november 2009

Dopklänning à la Krimskrams


Jag fick en förfrågan på mailen om jag kunde sy en dopklänning och gissa om jag blev glad! Jag har länge suktat efter att få sy en sådan här ljuvlig kreation, men eftersom John namngivits för länge sedan har jag inte riktigt haft någon anledning.

Den här fina dopklänningen ska bäras av ett litet gossebarn och jag hoppas verkligen att den ska passa. Det kan vara lurigt när man syr efter nya mönster och i vävda tyger tycker jag, men allt går med lite vilja, våld och vaselin, eller hur?

Mönstret är köpt i lokala tygaffären och kommer från Burda. Jag har gjort en del egna ändringar för ursprungsmönstret var fyllt av spetsar, kragar och annat rysch och pysch. "Less is more" tänkte jag och sydde ett enkelt sprund baktill med knytband.

17 kommentarer:

 1. Himla tuff blev den! Han kommer vara jättesöt i din kreation!

  SvaraRadera
 2. Vad fin... Mina två döptes i min mans mormors klänning, vågade inte gå emot svärmor och hela släkten på den punkten... Tyckte nog att det räckte att vi döpte barnen i Svenska kyrkan här, eftersom alla i mannens familj är praktiserande katoliker (förutom min man då, han tycker att religion är ett konstigt kapitel...). Svenska kyrkan har massa trevliga mammagrupper, svenska skolan och högtidsfirande, så jag tyckte ju förståss att det är jättebra så de får lite svenskt när de blir äldre. Oj vad långt det blev! Superfin dopklänning iallafall!!

  SvaraRadera
 3. Så läcker! Kul med en lite annorlunda dopklänning.

  SvaraRadera
 4. Den var verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 5. jag och mormor tycker att den är helt ljuvlig! :) Så himla mycket finare utan massa spets och sånt. Verkligen fint tyg till överdelen också. / Syster och mormor

  SvaraRadera
 6. Denne var latterlig fin! Den skulle jeg likt å hatt på min minste på den store dagen:D

  SvaraRadera
 7. Det var rätt och slätt den coolaste dopklänning jag någonsin sett.

  SvaraRadera
 8. Skit cool dopklänning!!
  hade det inte varit så att vi har en släktklänning som barnen döps i så hade jag defenetivt velat ha denna.

  SvaraRadera