lördag 30 maj 2009

Solhatt
Nu har även jag fallit för grupptrycket i sybloggsvärlden och sytt en solhatt. Det blev en solig solhatt och jag tycker inte bilderna gör den rättvisa för den är bara så härlig! Tyvärr var den snäppet för liten för John, men ikväll ska jag göra ett nytt försök med ett brunt tyg med fina får. Jag måste nog sy fast knytband på Johns hatt för annars sliter han bara av den hela tiden.

Jag provade hatten på en ballong (som ni ser) och enligt mina mätningar ska den passa för ett barn med 44 i huvudomfång.
John har 46 och den passade nästan.

Varmt tack till F.A.E som bytte sitt solhattsmönster mot mönster på boxerkalsonger!

5 kommentarer:

 1. Himla fint tyg! Det är klart att man måste sy en solhatt =) Jag tycker att solhattarna sitter bättre på min tott om de är sydda i trikå, men det kanske beror på att jag är galen i det materialet? Trikå är inte heller lika storlekskänsligt (man kan ju även använda trikå som foder och vävt tyg till utsidan).

  SvaraRadera
 2. Det här var verkligen en "riktigt" solhatt!
  Till och med tyget är ju soligt, somrigt och glatt!

  SvaraRadera
 3. Så fin! Sommrig tyg!Själv har jag inhandlat ett möster från stoff och stil men jag har inte blvit färdig att prova den än....

  SvaraRadera
 4. Den är jättefin!! verkligen. Synd att den blev lite liten, men man kan ju alltid göra flera :D

  SvaraRadera
 5. Hej
  Undrar om man kan få byta till sig eller köpa mönstret på solhatten av dig? Vore jättetacksam... Har jagat och jagat ett bra solhattmönster.
  Den är så fin!
  Mvh Cilla

  SvaraRadera