fredag 30 november 2012

Ett litet tips......sy inte när du är trött! Det gjorde jag med den här klänningen. Egentligen skulle jag sy något helt annat men fick plötslig inspiration när jag såg det bruna och gula klövertygerna tillsammans. Trött och lite stressad, men inspirerad, satte jag igång.

Det började med att det gula tyget inte räckte till ärmarna vilket jag märkte först när jag skulle klippa ut ärm nummer två. Så jag fick dela ärmarna i fyra delar istället för två och sy ihop där vikningen skulle varit.

När jag sydde ihop klänningen märkte jag dessutom att jag klippt ut ärmarna med stretchen åt fel håll. Det skulle aldrig hända om jag inte varit så trött. Irriterande! Lyckligtvis är det ju en rymlig modell.

Sist så fållade jag klänningen med en söm på vanliga maskinen och jag märkte ganska snabbt att det inte blev helt bra, men just den sömmen är för jäklig att sprätta så jag körde på. Tur att frotté är ett förlåtande material så det syns inte så mycket i alla fall. Inte ens namnlappen lyckades jag sy på rakt!

Någon som känner igen sig?

Material: Klövertyger i frotté från ett tygbyte.

Mönster: Eget.

4 kommentarer:

 1. Den var virkelig helt nydelig!! Kjempefint stoff :-)
  Jeg kjenner meg veldig igjen i det med å ikke sy når man er trøtt. Og når ting først starter med å gå galt så går alt galt :-)
  Ser ut til at du løste det bra for det!

  SvaraRadera
 2. Den är iaf jättefin! Känner igen mig gör jag verkligen :-)...

  SvaraRadera
 3. Ja sy trötta har vi alla gjort ;) och svär att det ska man aldrig göra igen..... Men så händer det igen. Stor igenkäningsfaktor i detta inlägg ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, o ja, nog känner man igen sig! Värsta misstagen som jag har gjort trött är att sätta knappar fel. En gång satte jag knappar längs hela halsöppningen när det egentligen bara skulle vara i sprundet...

  SvaraRadera