söndag 5 februari 2012

Syskonmatchning och ny älskling!Detta är nog första syskonmatchade plaggen jag syr till barnen tror jag. Valet föll på det mysiga tyget "Majorna" från Liandlo. Jag tror tyvärr tyget är slutsålt nu.

Mönster: Ottobre 1/2012

Lägg märke till den fina trippeltäcksömmen på tröjan. Jag har nämligen äntligen köpt en täcksömsmaskin! Ja jag har ju en kombinerad overlock och täcksömsmaskin sen innan, men den eftertraktade trippelsömmen har varit saknad liksom möjligheten till en bredare bandkantning.

Det blev en Elna 444 Coverpro vilket är samma maskin som Janome Coverpro 1000 cpx. Jag är än så länge mycket nöjd men väntar dock på att få hem bandkantaren, så tröjan och bodyn ovan är kantade med min gamla maskin.


5 kommentarer:

 1. Jätte fina plagg, detta tyg är en av mina absoluta favoriter för tillfället. Och grattis till tillökningen roligt med ny maskin =)

  SvaraRadera
 2. Snygga kläder! Grattis till Elna:n, det står en här hemma också men bandkantaren har jag inte vågat mig på ännu trots att jag haft den flera månader...

  SvaraRadera
 3. Jättefina kläder, kul med ny symaskin!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Superfina kläder!!! Jag är inte alls avis på din nya maskin;)

  SvaraRadera
 5. Hej =)
  Jag är nybörjare i sömnadsdjungeln och har kikat runt en hel del på olika bloggar.. Jag har förstått att Medooms böcker har bra basmönster, men vad jag däremot inte klurat ut är vad man använder för typ av snedslå när man syr barnkläder i jerseytyg?

  Skulle vara jättesnällt om du vill tipsa =)
  /Caroline

  SvaraRadera