torsdag 19 februari 2009

Finaste vårjackan till J

Ja det dröjde inte länge innan min saxångest försvann och jag började klippa i det fina liljekonvaljtyget. Det fick bli en fodrad vårjacka till John och den blev hur fin som helst om jag får säga det själv! Tyget är underbart att sy med och det jag är mest nöjd med är att jag lyckades mönsterpassa ärmarna på framsidan så bra. Nog med självberöm från min sida.

Jackan är fodrad med någon sorts mörkblå teddyfleece och mönstret kommer från Hanne Meedoms bok. Mönstret har jag dock ändrat och minskat lite här och där för bättre passform.

Jag hoppas och tror att John kommer kunna använda den här jackan länge. När jag får tid ska jag nog sy en till mig själv också!

15 kommentarer:

 1. den va ju jättefin o vilket fint tyg.
  //tjej 83 på FL

  SvaraRadera
 2. Helt underbart fin jacka! Förstår att du är nöjd :)

  SvaraRadera
 3. Åh! Den blev ju helt underbar! Trodde att du skulle få svårt att få ett plagg att bli SNYGGARE än själva tyget, men det är bara att erkänna: Du lyckades!!!

  SvaraRadera
 4. Superfin jacka!! Vad kul att se hur fint meedoms mönster blev. :) Jag har också ambitionen att sy en vårjacka till dottern (i "meedom-stil") och jag har ett jättefint och färgglatt tyg som jag skulle vilja använda, men det är bara ett örngott så det räcker nog inte så långt...

  SvaraRadera
 5. Nu har du överträffat dig själv! Shit va fin den blev!!!

  SvaraRadera
 6. åh va fin jackan blev Jenny åh va snygg J blev sen;) kram kram
  //Frida

  SvaraRadera
 7. Åh så snyggt. Förstår vad du menar med mönsterpassningen, det kan inte vara lätt men det ser så proffsig ut Jenny! ;) Kramar /syster

  SvaraRadera
 8. Så fin!! :-)

  Du har en utmärkelse i min blog :-)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Hamnade på din sida av en slump. Va mycket fint jag hittade här. Länkar till dig.
  Helén

  SvaraRadera
 10. Men vilken fin jacka. Vilket tyg! Wow!

  SvaraRadera
 11. En sån himla fin jacka och vad mycket fint du syr. Jag blir inspirerad!

  SvaraRadera
 12. Ja, visst var det härligt :-) Jag satt precis och tänkte på en vårjacka till skrutten nu ikväll. Har du gjort Meedoms mönster smalare? Jag har en smal liten kille, därför jag frågar.

  SvaraRadera
 13. Vilket fint tyg!! Och vilken fin jacka!!!

  SvaraRadera