måndag 1 oktober 2012

Gör om, gör rätt!


Ibland blir det fel när man syr och då gäller det att försöka rädda det som räddas kan. När jag sydde dessa kläder till mina barn häromveckan så blev halsringningen på tröjan för liten och medan tunikans halsringning blev alldeles för stor.

Att göra halsringningen större på tröjan var egentligen inga problem (bara trååkigt), men det är desto svårare att förminska det som är för stort! Till slut sydde jag en resårkanal och gjorde en singoalla-hals som funkar fint.

Som ni ser så har rävtröjan fina täcksömmar på alla möjliga ställen. Det var trixigt att få till sömmarna både längs sidosömmen och ärmsömmen men det gick. Detta har jag sett på köpta kläder och ville prova!

Mönster: Ottobre 1/2012 till tröjan. Hanne Meedoms bok "Barnkläder" användes till tunikan med egna ändringar.

Material: Röda rävar från Strömming design. Röd och petrolfärgad mudd från Stoff och stil. Landskapstyg från Jofotex.

En före-bild på tunikan med för stor hals.

7 kommentarer:

 1. Allt bra tillslut, jättefina plagg!/Åsa

  SvaraRadera
 2. Smart sätt att rädda tunikan på! Jag hatar att göra om saker som blivit fel. Vad fint det var med kontrasterande sömmar på rävtröjan!

  SvaraRadera
 3. Fina. Duktiga du som grejade till det i alla fall. Det är ju så himla trist att göra sånt.
  Kan tro det var trixigt med täcksömmarna. Jag har tänkte tanken men aldrig kommit till skott. Hur gjorde du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag overlockade sidosömmarna och sedan sydde jag täcksömmar nerifrån och ut i ärmarna. Det var lika pilligt och krångligt som det verkar, men det gick! Finns säkert någon smidigare sätt dock :)

   Radera
 4. Visst är det trist när det blir fel, men det är ju ofta då man lär sig lite nya trix. Smart med singoalla-lösningen, den ska jag lägga på minnet.

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart tyg med de röda rävarna. Får väl surfa in på Strömming....

  SvaraRadera