torsdag 27 september 2012

Min Minuro





Efter tre dagars intensiv sömnad, dock utan mycket sömn, är nu min jacka färdig! Jag har försökt ta lite bilder men det är svårt att visa hur fin den är i verkligheten. Bilderna på mig i jackan har min 4-åring tagit :)

Det här jackmönstret som heter Minuro har blivit väldigt populärt och såklart blev jag också lockad att sy en när jag såg alla fina jackor i olika sybloggar. Det var verkligen en rolig jacka att sy och ännu roligare (och framförallt lättare) blev det med hjälp av denna Sew along hos Karinottilia!

Mönster: Minuro från Karinottilia. Jag skippade innerfickor eftersom jag sällan använder det och sydde istället två ytterfickor av egen design.

Material: Svart manchester från Stoff och Stil. Blommigt vintagetyg i krage, luva och fickor. Quiltat fodertyg från Furulunds.

Nu är jag sugen på att sy en i brun manchester, och en i jeanstyg, och kanske en regnjacka också!

söndag 23 september 2012

Solgul klänning



Det blev en ny solig klänning till ettårskalaset! Ett underbart 70-talstyg med gula smörblommor (?) som jag har köpt via en tyggrupp på facebook.

Även den ljuvliga tårtan är faktiskt beställd via facebook, och om ni tittar riktigt noga så kan ni se att bebisen på tårtan har ett Krimskramslapptäcke på sig! Ni kan kika in hos Orsi som gör dessa helt otroliga tårtor här.

Nu hägrar mitt nästa projekt som blir att sy en jacka till mig själv. Det kommer nog ta tid och jag kommer säkerligen sy en del annat emellan. Har jag otur hamnar den i UFO-högen (unfinished objects) men vi hoppas väl att den dyker upp i bloggen istället!

onsdag 12 september 2012

Härliga höstkläder



Fina höstkläder på beställning! Detta är färger jag blir glad av, och lite uppmuntran kan behövas nu när sommaren tog slut alldeles för fort. Hoppas kläderna ska passa!

Material: Brun velour och muddväv från Furulunds. Brun teddyfleece från Skroten i Kinna. Gult medaljongtyg med renar från Znok design. Blommig 70-talsfrotté från Tradera.

Mönster: Egna.

Min föräldraledighet börjar så sakteliga gå mot sitt slut och vid årsskiftet börjar jag jobba igen! Jag misstänker att tiden för beställningar kommer bli mycket begränsad då, så vill ni beställa Krimskramskläder finns fortfarande chansen ett litet tag till.

Nu ser jag fram emot Syfestivalen som kommer till Borås 28-30 september! Någon mer som ska dit?

lördag 8 september 2012


 

Jag sydde en klänning till L i all hast innan vi skulle på kalas och den blev riktigt bra trots tidsbristen. Jag ritade ett nytt mönster med knäppning på överdelen baktill. Tidigare har jag sytt knäppning hela vägen ner, men det här var smidigare!

Tanken var att klänningen skulle användas på kommande ettårskalas också, men jag är sugen på att sy en ny bara för att det var så roligt. Nackdelen är att klänningar inte används särskilt flitigt här hemma och då känns det onödigt att sy flera. Fast lite okynnessömnad har ingen dött av tror jag ;-)

Material: Frottétyg från 70-talet. Brun spets från Affärn.

Mönster: Eget storlek 80.



söndag 2 september 2012

Ettårspresent


I helgen har vi varit på ettårskalas och dessa goa kläder fick bli present till fina G! En mysig kombination som blev både färgglad och höstig tycker jag.

Till små barn duger ju mjuka paket lika bra som hårda så det gäller att passa på!