torsdag 30 augusti 2012

Tröjor till J



Lite påfyllning i sonens garderob med två fina tröjor. Jag testade att göra riktigt långa ärmmuddar på den ena och det blev riktigt snyggt! Jag vet inte om bilden nedan visar så bra hur tröjan ser ut på, men det var den bästa bilden jag lyckades ta med mobilen.

Material: Tygerna "Garage" och "Trafikmärken" från Strömming design.

Mönster: Ottobre 1/2012 med egna ändringar.


 



måndag 27 augusti 2012

Färgglatt



En härlig beställning med färgglada plagg. Något av det roligaste med beställningar är att man ofta får sy kläder i färg- och tygkombinationer som man inte själv hade kommit på. Djungelvelouren känns ju klockren som en hoodie nu när jag ser den och jag blir sugen på att göra en likadan till L.

När man som jag köper mycket tyger lockar det alltid mest att sy av de nyaste tyginköpen, vilket resulterar i att tygerna i princip aldrig tar slut om jag inte syr lite beställningar också!

Material: Djungelvelour från JNY design. Orange/gul/röd frotté från 70-talet inhandlat i den underbara gruppen "Vi som älskar 60- 70-talstyger" på Facebook. Sista dregglisen är sydd i tyget "Majorna" från Liandlo.

Mönster: Egna.

tisdag 21 augusti 2012

Den som inga byxor har


Storebror har äntligen fått lite nya byxor! Efter en hel del experimenterande blev jag till slut nöjd med passformen på jeansen. Nästan alla köpebyxor sitter för löst i midjan på honom, så då är det bra att kunna sy själv :)

Mönster: Jeansen är en blandning mellan Meedom form 1 och Ottobre med egna ändringar. Velourbyxorna är gjorda efter eget mönster.

Nästa projekt blir att sy ettårsklänning till lillasyster. Jag försöker välja tyg och hittar en massa tyger som jag glömt bort att jag hade. Kanske dags att rensa i tygförrådet för att kunna köpa nytt med gott samvete!