onsdag 20 juni 2012

Så retro

I förra inlägget skrev jag att jag inte skulle sy mer till lilla L nu på ett tag, men så damp det här tyget ner i brevlådan och bara bad om att får bli en singoallabody. Så jag okynnessydde den här, trots att det inte finns plats i garderoben och trots att jag hade flera andra plagg utklippta och väntande på att bli klara...

Material: Stretchfrotté Sagohäst från Strömming design.

Mönster: Eget.

På tal om fina retro frottétyger så måste jag visa en bild på lillan i en underbar bodysuit med luva i retro frotté. Tro det eller ej men den är faktiskt köpt på H&M! Kollektionen hette "For all" och fanns i utvalda butiker 2008. Vad skulle jag inte ge för en meter eller två av det fina tyget :)

 

onsdag 13 juni 2012

Mersmak



Den senaste singoallabodyn gav mersmak och efter mycket väljande bland tygerna fick det bli en till med röda/blåa klöver. 

Jag älskar att sy nya kläder med alla färgglada mönstrade tyger jag har, men sen har jag sällan något neutralt att matcha med. Så den här gången tog jag mig tid att sy ett par enkla blå byxor att ha till bodyn, även om det tog emot lite ;)

Just nu är lillans garderob så full att jag inte kan sy mer till henne med gott samvete på ett tag. Men storebror har nog lite plats kvar i hyllorna förhoppningsvis!

Mönster: Body - eget. Byxor - grundmönster från Meedom med egna ändringar för mer pös. Jag hittade en fin tutorial hos Renis för att sy i resår i byxor!

Material: Klövertyg från Liandlo. Blå interlock och muddväv från Skroten i Kinna.



måndag 11 juni 2012

Jag lyckades komma över en bit av detta mjuka bambutyg med blå retroblommor och det fick bli en body med stora luftiga ärmar. Den blir perfekt i sommar då bambutyg låter huden andas samt är UV-resistent.

Bodyn var svår att fota rättvisande både p g a modellen på ärmarna och för att tyget är väldigt tunt och "slinkigt". Den sitter dock jättefint på och är så mjuk och skön!

Mönster: Eget.

Material: Blå retroringar. Detta tyg finns i andra färgställningar hos Znok design. Blå muddväv från Skroten i Kinna.

fredag 8 juni 2012

2 in 1


Här är en vändbar klänning beställd till barnens syssling. Det tog ett tag innan jag kom igång och började sy den här, mest för att jag skulle rita upp ett nytt mönster i rätt storlek och det drog jag ut på. Men när jag väl tagit mig i kragen gick det desto fortare och klänningen blev i alla fall klar i tid till denna sommaren så då får jag väl vara nöjd ändå!


Material: Tygfynd från second hand.


Mönster: Eget.

lördag 2 juni 2012

Body à la singoalla



Ja jag hade först tänkt sy en singoallaklänning i det här tyget, men det är ett väldigt opraktiskt plagg för små krypare. Så jag klurade och knåpade ihop en singoallabody istället och resultatet blev över förväntan!

Jag tror inte att jag har sett den här modellen i butik eller hos andra sybloggare innan, men jag tar gärna emot länkar till liknande plagg om någon av mina läsare har det!

Material: Monkey tree från Strömming design.

Mönster: Eget.