fredag 27 april 2012

Att köpa eller inte köpa


En liten body i ett tyg jag bestämt mig för att INTE köpa, men vad gör man inte när det är utförsäljning...

Det fullkomligen exploderar av nya underbara tyger i tygvärlden just nu och hur gärna jag än skulle vilja så kan jag inte köpa på mig av allt (eller ens en bråkdel känns det som), men fynd har jag svårt att låta bli! Det här fina sköldistyget kommer från Mina små.

Det passade bra med vita ärmmuddar till, men dessvärre har de redan fått blåbärsfläckar. Får hoppas att lite galltvål och en stilla bön råder bot på detta!


onsdag 25 april 2012

På tiden



Det var verkligen länge sedan jag sydde en hoodie! Ett tag sydde jag massvis och det är väl därför jag nu inte har sytt någon på länge. Men så fick jag en trevlig beställning på hoodie med matchande byxor och dregglis och det gav mersmak!  

Nu vill jag gärna sy en till lilla L också. Ett perfekt plagg att ha i vagnen eller bilen nu när det börjar bli varmare.

Material: Brun velour och cerise muddväv från Skroten i Kinna. Rosa elefanter från Znok design.

Mönster: Egna.

torsdag 19 april 2012

Färgkaramell och lapptäcke



En liten spontansydd bollfransscarf har det blivit idag. Det underbara frottétyget känner ni kanske igen från omlottjackan jag sydde för länge sedan. Matchande tossor står på "att-göra"-listan.

Jag har även sytt ett lapptäcke på beställning. Täcket är ca 70 x 70 cm och är alltså helt kvadratiskt även om det ser rektangulärt ut på bilderna. Täcket ska till en alldeles nyfödd liten bebis :-)

måndag 16 april 2012



Jag har hunnit med en beställning på två sköna plagg till en liten sommarbebis.

Bambutyget med elefanter från Strömming design är så mjukt och skönt att jag skulle vilja sy något till mig själv i det men hu så mycket tyg som skulle gå åt då! Jag nöjer mig nog med att sy till småttingar istället ;-)

Material: Elefanter från Strömming och violer från Znok.

Mönster: Egna. Med övervikbara muddar på bodysuiten slipper man strumpor! Här finns en bra tutorial för att sy dessa. Såhär syr jag en enkel farfarsknäppning.

torsdag 12 april 2012

Två små olika



Två olika klänningsmodeller har det blivit i påsk. Den översta blev ett misslyckat försök till att sy en fuskomlottklänningsbody och den skulle nog inte haft gul kjol om det inte var påsk!

Klöverklänningen har jag inte provat på L ännu så jag vet inte hur passformen är, men hoppas den ska vara fin på. Jag hittar ingen annan färg än rött som passar till dessa blå klöver. Allt annat tar emot!

Material: Tyget "Sommar" från Znok design och blå klöver från Deer dot.

Mönster: Egna.

tisdag 3 april 2012

Ytterligare ett härligt lapptäcke till en nyfödd! Det här är en beställning från en av min lillasysters vänner, och jag hoppas det ska bli en uppskattad present :-)

Det roligaste med att sy lapptäcken är att jag får ta fram mina fina tyger och försöka hitta de rätta färg- och mönsterkombinationerna. Ibland händer det att jag hittar bortglömda små tygskatter längst in i tyghyllan, så det är nog bra att dra fram alla tyger emellanåt!