måndag 31 oktober 2011

Skogsklänning


Det här fina velourtyget från Kameleont Design har fått bli en liten klänning till L. Med röda kantband känns den lite julig och den kommer nog passa i storlek lagom till jul tror jag. Jag hoppas tyget jag har kvar räcker till en varm tröja till J också!

Mönster: Eget, storlek 62.

onsdag 26 oktober 2011

Vårjacka till L





En mysig jacka till lillasyster som jag hoppas ska passa till våren. Jag har planer på en vårjacka till John också i ett fint grönt skogstyg men den får nog vänta lite.

Material: Ett härligt retrotyg från Linas bloppis. Luvan och fickan är fodrad med supermjuk teddyfleece från Skroten i Kinna och resten av jackan är fodrad med vanlig vit fleece från samma ställe.

Mönster: Grundmönster från Hanne Meedoms bok med egna ändringar.

torsdag 20 oktober 2011

Elefanttröja till J


En tröja till John med de fina blå elefanterna från Strömmingdesign. Han har inte sett den själv ännu så därför har jag ingen livebild men det kanske kommer! Jag gillar verkligen den här knäppningen i raglansömmen men känner att jag nog får sy nått annorlunda snart.


Kommer ni ihåg omlottjackan som jag sydde i februari? Ja den var till kommande bebisen och det är så roligt att kunna använda den nu. Passar fint med de höstiga tossorna som jag sydde för inte så länge sedan :-)

söndag 16 oktober 2011

Amningströja och små mössor


För en gångs skull har jag sytt något till mig själv! Behovet av amningsvänliga kläder är stort här hemma, så inspirerad av en köpt tröja från Boob gjorde jag en del ändringar av ett vanligt tröjmönster.

Jag blev riktigt nöjd och hoppas få sytt en tröja till, men ska ärligt säga att det är roligare att sy till barnen än till mig själv så vi får väl se!

Mönster: Ottobre woman 5/2011 med egna ändringar.

Material: Blå violer från Znokdesign. Blå jersey och vit muddväv från Skroten i Kinna.


Passar också på att visa två mössor till barnen som jag inte har bloggat om tidigare.

onsdag 12 oktober 2011


För ett tag sedan sydde jag en mjuk babyfilt och tossor till en liten nyfödd och nu har jag fått träffa den lille godingen och överlämna presenten!

Material: Glada elefanter från Znokdesign. Brun velour, brun fleece och grönt djungeltyg från Skroten i Kinna.

lördag 8 oktober 2011

Namnmobil






Dags för en uppdatering med lite bilder! En namnmobil till barnvagnen har det blivit och mycket syplaner har jag men tempot är för tillfället ganska lågt. Vi tar det lugnt och sover en hel del som ni kan se!