tisdag 20 juli 2010

Hjärtan och John Blund


En liten sommarbeställning har jag hunnit med innan vi reser bort på semestertripp. Detta är tredje solhatten jag syr i det blåa John Blund-tyget. Beställaren önskade foder i gult tyg med hjärtan och det blev en fullträff tycker jag!

Solkeps




Jag har provat på att sy en keps och det gick riktigt bra! Mönstret är omgjort från ett solhattsmönster från Ottobre 3/2009. En del ändringar och en hel del sprättande fick det bli innan den blev som jag tänkt mig. Jag sydde fast lite resår i nacken för att den skulle sitta ordentligt på plats.

måndag 12 juli 2010

Vintertäcke och höstfilt





Jag känner mig lite knäpp som syr varma lapptäcken mitt i värmeböljan. Jag fick en sån lust att skära till lappar av mina stuvbitar så det fick bli två lapptäcken. Jag har inte haft så mycket sylust nu i värmen och det här var det enda jag ville sy för tillfället och då fick det bli så!

Storleken är 55x65 cm och passar fint till vagn och vagga. Min favorit är det med blåa nyanser.

Jag har tänkt att det kan bli fina presenter till små nyfödda i vår omgivning, men det är inget på gång just nu vad jag vet så täckena hamnar i Butiken så länge.


Fina lapptäcken är mitt ögongodis här hemma :-)

fredag 9 juli 2010

Heminredning och flytt


Idag har vi varit på Ikea och detta härliga tyg fick följa med hem och genast omvandlas till nya soffkuddar. Jag pysslar inte mycket med heminredning tyvärr, men nu ska vi flytta till hösten så lusten att åtminstone fixa nya kuddar infann sig :-)

onsdag 7 juli 2010

Inte mycket sytt


Det har inte blivit mycket sytt alls de senaste dagarna. Varma dagar och mycket uteaktiviteter har gjort att symaskinerna fått stå och samla lite dam, något de inte är vana vid ;-) Nu har jag semester så det kommer nog förbli lite lugnare i bloggen.

Den här lilla dregglisen har jag i alla fall sytt. Det blev en 6-månadspresent till en god väns lille pojk. Det härliga tyget med cirkusdjur har jag bytt till mig från en annan tygtokig sömmerska.

Jag passar på att bjuda på en somrig bild med Lille J i brist på annan sömnad :-)

fredag 2 juli 2010

Sysslingkläder och sysaker



Här är en hoodie och kjol till Johns syssling. Hoodien är egentligen en lite försenad födelsedagspresent :-) Hoodiemönstret är mitt eget och kjolmönstret kommer ursprungligen från en byte med Pumla.

Jag har också lagt in lite nytt i senaste inlägget i Butiken. Roligt att så många var intresserade av snedslån! Jag kikade i mina gömmor och fann detta som jag troligen själv aldrig kommer använda upp.