lördag 30 maj 2009

Ett nytt försök


Mitt andra försök att göra en solhatt till John blev såhär lyckat! Jag skulle inte ha börjat på en till solhatt förrän ikväll egentligen, men när John sov på förmiddagen hann jag i stort sett göra klart den.

Det fina tyget är ett slaktat örngott från Åhléns. Det lilla gula märket med blad på har jag gjort själv med hjälp av tryckfärg från Panduro. Detaljerad beskrivning för hur man gör egna små tryckta namnband hittar ni hos Retro Elephant.

Tack vare knytbanden hade John på sig solhatten under hela vår promenad och vistelse i lekparken :-)

Solhatt




Nu har även jag fallit för grupptrycket i sybloggsvärlden och sytt en solhatt. Det blev en solig solhatt och jag tycker inte bilderna gör den rättvisa för den är bara så härlig! Tyvärr var den snäppet för liten för John, men ikväll ska jag göra ett nytt försök med ett brunt tyg med fina får. Jag måste nog sy fast knytband på Johns hatt för annars sliter han bara av den hela tiden.

Jag provade hatten på en ballong (som ni ser) och enligt mina mätningar ska den passa för ett barn med 44 i huvudomfång.
John har 46 och den passade nästan.

Varmt tack till F.A.E som bytte sitt solhattsmönster mot mönster på boxerkalsonger!

fredag 29 maj 2009

Syskonbarnen






Här kommer lite bilder från mitt besök hos syskonbarnen. Barnvagnsmobilen till nya lillebror sydde jag i all hast kvällen innan jag skulle åka. Lille A fick också en egen hoodie som han var så söt i. Storasyster fick självklart också presenter i form av en kanintröja och en kaninkjol. Hon gillade sina nya kläder väldigt mycket för det första hon sa när hon vaknade nästa dag var "jag vill ha soool!".

Stort tack till Pumla för kjolmönstret!

måndag 25 maj 2009

Soligt linne



Ojoj, tre blogginlägg på en och samma dag. Det är nog nästan rekord för mig!
Ja här ser ni då redan vad jag har sytt av det fina påslakanet från förra inlägget. Det bidde ingen klänning, ingen tröja och ingen kjol utan ett linne!

Jag använde mig av mönstret för överdelen till den här klänningen som jag sydde för ett tag
sedan. Med några små ändringar fick jag till ett bra mönster för ett linné i vävt tyg. Jag sydde ett sprund där bak och satte mudd längst ner för det är så bekvämt.

Färgen och mönstret på det här tyget är så himla fint och helt i min smak. Synd bara att jag är så vinterblek att jag lyser ikapp med den vita mudden...

Nytt på tygfronten


Här kommer lite bilder på mina senaste tygerövringar! Det första tyget köpte jag på Tradera och det är ett stooort påslakan med massor av tyg i perfekt skick. Det ska nog bli en och annan barnklänning samt en örngottströja och kanske en kjol till mig själv av det här tyget tror jag.


Detta härliga färgsprakande tyg har jag fått i ett tygbyte med Pumla. Hoppas hon är lika nöjd som jag över bytet!


De två sista tygerna köpte jag idag på second hand för en femma styck.

Nya tyger ger mig alltid en massa sylust och eftersom jag inte har några pågående projekt (kors i taket) så är det bara att sätta igång :-)

Örngottströja



Precis som rubriken lyder så har jag sytt en tröja av ett örngott. Det är riktigt roligt att sy till sig själv när man blir nöjd med resultatet, och otroligt lätt var det också! Beskrivningen hittade jag hos Solig.

Jag sydde i ett resår i ryggen och sydde in tröjan i sidorna litegrann, men annars följde jag beskrivningen. På grund av tråkig morgonfrisyr fick det bli huvudlösa livebilder ;-)
Så rota fram ett snyggt örngott där hemma och låt er inspireras!

lördag 23 maj 2009

Blomklänning


Idag när jag rensade bland mina tyger i jakt på lite inspiration hittade jag detta fina 70-talstyget. Så när John låg och sov på förmiddagen sydde jag en liten klänning. Vissa tyger kommer inte till sin fulla rätt förrän det blir ett plagg av dom, och det här är verkligen ett sådant tyg!

J fick agera modell. Klänningen har storlek 74, men passar som ni ser upp till storlek 80/86. När den blir för kort är den fin att ha som en tunika till byxor eller tights. Ett mycket långlivat och härligt plagg helt enkelt :-)


Jag tänkte prova lyckan på Tradera med denna klänning. Fast det gör mig inget om den inte blir såld för vissa plagg har man lite svårt att skiljas från, och jag vet precis vad min kära lillasyster kommer säga, nämligen: "den klänningen får du inte sälja!".

fredag 22 maj 2009

Mycket väsen för litet plagg






Jag har gjort en prototyp för ett par shorts till John idag. De blev på gränsen till för små, nästan som kalsonger, men så söta ändå. Inte mindre än fyra bilder fick det bli i bloggen på detta lilla plagg.

Jag har använt det gula tyget med bruna kaniner från jny design. Det mest naturliga hade varit att ha bruna kantband, men jag tycker det blev en fin brytning med turkost. Nästa par shorts ska jag göra lite längre, men annars blev de väldigt bra och gick fort att göra :-)

onsdag 20 maj 2009

Sufflett till baby A




Min syster har önskat en somrig sufflett till sin bugaboo nu när en ny liten bebis har kommit till världen. Suffletten ska matcha en sandfärgad botten och jag tror jag har lyckats ganska bra! Ett annat önskemål var att insidan skulle vara prickig och det blev verkligen superfint. Små barn kan ju bli väldigt fascinerade av små detaljer som mönster och prickar. Jag blev riktigt nöjd med den här suffletten och vill gärna göra en likadan till John :-)

Det fina klövertyget köpte jag för ett bra tag sedan på tradera. Sybeskrivningen kommer som bekant från Mamma på vift vars fina suffletter nu finns att köpa hos Smartamammor!

Jag passar på att blogga om tre söta vetepåsar som jag tillverkat idag. Vetepåsarna kan man ha i frysen och lägga på bulor, eller så kan man värma dom i micron till ömma muskler. Påsarna är också bra att ha till olika balansövningar för barnen. John tyckte det var så roligt att ha en påse på huvudet :-)

tisdag 19 maj 2009



Den här kjolen sydde jag för ett tag sedan. Jag glömde bort att blogga om den, så nu när jag har lite bloggtorka kom jag ihåg den igen! Den är samma modell som förra kjolen jag sydde, fast jag har använt overlockens rullfåll i nederkanten. Det blev rätt fint och en godkänd kjol till varma sommardagar. Tyget köpte jag på Myrorna för en tia :-)

Ni kanske minns de här hängslebyxorna som jag sydde till John för ett tag sedan. Jag blev inte helt nöjd med hur de satt när han hade de på sig så nu har jag gjort lite ändringar. Ibland kan det vara bra att blogga om saker man är mindre nöjd med tycker jag (särskilt när man inte har så mycket annat att blogga om kanske...). Jag tog bort dragkedjan och gjorde om framstycket. Sedan satte jag resår bak i ryggen, och nu sitter de mycket bättre.

fredag 15 maj 2009

Kanongula kaniner




Finfina kaniner från jny design kom på posten idag! Gult tyg med bruna och röda kaniner hade jag beställt och jag är jättenöjd :-) Jag har redan en massa idéer på allt jag vill sy med detta härliga tyg.

Jag har kommit över ett underbart rosa tyg som det har kliat i fingrarna att göra något av. Så igår fick det bli en rosa klänning med bruna kantband. Rosa krimskramsklänningar och fler mössor kommer att finnas i webbutiken smartamammor inom kort!

onsdag 13 maj 2009

Lycka


Idag fann jag detta ljuvliga tyg i min brevlåda! Det kommer från Pumla som är en riktig tygängel. Jag har suktat efter detta tyg ett bra tag, men det är svårt att få tag på så därför blev jag så himla glad för den här gåvan! Bäst av allt är nog ändå att tyget passar så perfekt till den solgula velouren jag nyligen köpte. Tusen tack vännen!

Idag är en speciell dag för vi har fått en liten nykomling i närmaste familjen. John har nämligen fått en liten kusin! Här nedan får ni en liten förhandstitt på ett krimskramsplagg som den nya bebisen ska få. Det härliga tyget har som ni ser redan kommit till användning :-)

Grattis till det nya underverket käraste syster och svåger!

lördag 9 maj 2009

T-tröja och fynd



Här kommer bilder på en t-tröja i landskapstyg. Den passade jättefint på lille J, men han var inte den mest villiga modellen när jag skulle fota.

Idag har jag verkligen fyndat på second hand! Jag köpte:
2,5 meter underbar solgul velour
2 meter orange mjukt bomullstyg
6 st 20-metersrullar snedslå med fina mönster
2 st 1000-meters trådrullar i gul och orange
1 STOR rulle underbar spets.
Allt detta för otroliga 200 riksdaler! Den här second hand-affären kommer jag återvända till alldeles för ofta, för detta var bara ett litet axplock av vad som fanns att fynda där. Ett himmelrike för alla som (liksom jag) är galna i snedslå!

torsdag 7 maj 2009

Smart!



Nu kan ni hitta kläder från Krimskrams i webbutiken Smartamammor.se!
Ja det är detta jag har varit lite hemlighetsfull om och som gjort att symaskinen gått varm här hemma i några dagar. Nedan kan ni se lite av det som säljs från Krimskrams.

Smartamammor säljer miljövänliga unika produkter till barn. Allt är handgjort av olika duktiga kreatörer!

tisdag 5 maj 2009

Manchester och landskap





Nu har jag då äntligen gjort något av det fina landskapstyget och av den underbara turkosa manchestern som jag köpte för länge sedan. Som ni ser så blev det ett par tunna luftiga hängslebyxor med fickor och dragkedja. Jag gillar färgerna och landskapstyget får ju allt att se bra ut! Nästa projekt är att sy lite t-shirts till John och kanske ett par shorts också.