fredag 27 februari 2009

Sufflett lätt som en plätt




Nu har jag vågat mig på att sy en sufflett till vår Bugaboo Gecko. Den fick bli i samma härliga tyg som Johns vårjacka samt med rött innerfoder. Jag blev riktigt nöjd, så nu vill jag bara ut och promenera i det soliga vädret!

Stort tack till Mamma på vift för hennes lätta och tydliga sybeskrivning som till och med jag (som har svårt att fatta hur man ska sy ett näsduksfodral) kunde följa utan problem!

onsdag 25 februari 2009

Ugglor i luvan



Här är resultatet av en beställning på två hoodies. Det blev orange velor med det fina uggletyget i luvan och svarta kantband. En riktigt härlig färgkombination som man blir glad av!

De här sköna luvtröjorna ska till två små bröder och om de lyckas fastna på bild dyker det nog upp en bild med hoodiesarna "in action" här i bloggen snart! Själv tycker jag att omlotthoodien är jättebra att ha när man åker bil och vill ha något lagom varmt på barnet. När vårvärmen kommer på allvar är det nog perfekt med en hoodie i vagnen!

torsdag 19 februari 2009

Finaste vårjackan till J





Ja det dröjde inte länge innan min saxångest försvann och jag började klippa i det fina liljekonvaljtyget. Det fick bli en fodrad vårjacka till John och den blev hur fin som helst om jag får säga det själv! Tyget är underbart att sy med och det jag är mest nöjd med är att jag lyckades mönsterpassa ärmarna på framsidan så bra. Nog med självberöm från min sida.

Jackan är fodrad med någon sorts mörkblå teddyfleece och mönstret kommer från Hanne Meedoms bok. Mönstret har jag dock ändrat och minskat lite här och där för bättre passform.

Jag hoppas och tror att John kommer kunna använda den här jackan länge. När jag får tid ska jag nog sy en till mig själv också!

tisdag 17 februari 2009

Liljekonvalj och nyckelpigor



Jag var bara tvungen att blogga om det här helt underbart härliga tyget som jag köpt på tradera. Det är ett 70-talstyg med ormbunkar, linneor, nyckelpigor, lingon och liljekonvalj. Så fint att jag inte kan sluta beundra det och jag börjar undra om jag nånsin kommer våga sätta saxen i det...
Jag har i alla fall planer på att göra en fodrad vårjacka av tyget till John, och kanske blir det en till mig själv också om den första blir bra!

söndag 15 februari 2009

Små plagg till litet knyte





John har fått en till flicksyssling och självklart måste det sys lite kläder till detta lilla mirakel! Johns farmor var snabb att beställa en sovpåse, en haklapp och en body. Själv hann jag precis svänga ihop en påsbyxa, med inspiration från Gecko och Oii barnkläder, samt en liten mössa. För ovanlighetens skull blev det en del rosa kläder. Mest nöjd blev jag med sovpåsen som är sydd i ett underbart mjukt rosarandigt tyg. Jag använde mycket sovpåsar till John när han var nyfödd för de är så bra att ha på natten när man ska byta blöja. Den lilla mössan är sydd i samma sköna tyg och fodrad med ljusrosa velour.

fredag 13 februari 2009

Hipp hipp hurra!





Idag fyller en liten kille ett år och jag har precis sytt klart det här klädpaketet som hans mamma beställt till honom. Så roligt att få prova på att sy kalsonger vilket jag inte har gjort innan!
Jag fick även tillfälle att förbättra mitt haklappsmönster med en ficka som står ut. Igelkottströjan är gjord av tyg från Kameleont design från mjukatyger.se.

onsdag 11 februari 2009

Dubbelt upp




Idag har jag varit på Skroten i Kinna och handlat tyger. När jag kom hem hade en leverans kommit från Stoff och stil så jag har verkligen fått en massa nya tyger idag! Eller fått och fått, det kostar ju en del förstås, men det får det vara värt. Nu ska jag inte köpa mer tyg förrän på symässan i Göteborg i slutet av februari och det är ju verkligen jättelänge tills dess...

Här är i ala fall ett axplock av tygerna jag köpt. Utöver dessa godbitar har jag fyllt på velourlagret och köpt en underbar turkos manchester!

tisdag 10 februari 2009

Dregglisar till J




Nu har jag fått tummen ur och sytt två dregglisar till lille J.
Det skulle ha blivit tre stycken, men lillen ville bara sova i 30 minuter, så då fick det räcka med två! Dregglisar är något vi inte kan ha för många av här hemma. Är det bara vår 10-månaders som fortfarande dreglar en massa?

Mönster: Eget

söndag 8 februari 2009

Linne med ugglor




Igår hade jag inte tänkt sy någonting alls, men plötsligt fann jag mig vid symaskinen i alla fall. Jag har länge tänkt göra ett linne till mig själv och nu fick jag en plötslig boost av inspiration. Fort gick det och snyggt blev det! Tvillingnålen blev flitigt använd och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Till sommaren får det nog bli fler mjuka sköna linnen!

Mönster: Eget.

fredag 6 februari 2009

Flodisar




Nu har äntligen flodhästtygerna från Jofotex kommit! Gula och turkosa blev det, fast de turkosa är mer åt det blå hållet tycker jag. Väldigt mjuka och sköna är de i alla fall. När jag får tid blir det nog både body och pyjamas med flodhästar till John! Jag väntar på en stor leverans av tyger från Stoff och stil, men sen måste jag sy mer och köpa mindre för det börjar svämma över med tyger här hemma...