lördag 31 januari 2009

Triss i klänningar





Jag fick en beställning på en vit klänning med blåa blommor som jag sytt tidigare. I samband med beställningen fick jag även en förfrågan om att sy en rosa klänning. Ni som känner mig vet att jag inte är så förtjust i rosa, men jag hade faktiskt en bit fint rosa vintagetyg liggande hemma, och så här i efterhand måste jag erkänna att jag blev smått förälskad i den härliga rosa klänningen. Ja två klänningar blev det i storlek 74, men beställaren vill gärna ha en till fin klänning i storlek 68 också. Vad passar då bättre än det härliga vallmotyget! Vallmoklänningen fick ett svart sammetsband i midjan som knyts till en rosett där bak.

Det är så roligt att sy klänningar, särskilt när de kommer till god användning!

fredag 30 januari 2009

Bebispaket







En liten flicka har fötts i släkten och jag fick en beställning på en massa små kläder. Det är så roligt att sy smått! Det blev premiär för landskaps- och uggletygerna. Den lilla mössan blev min favorit eftersom landskapstyget är så härligt att sy med. Jag fick också tillfälle att knåpa ihop det perfekta mönstret för en "dregglis", något som legat på att-göra-listan i evigheter! Sedan blev det en favorit i dubbel repris med den turkosa hoodien som även fick ett par matchande muddbyxor.

onsdag 28 januari 2009

Öppna landskap och ugglor i mossen




Idag damp dessa härliga tyger från Jofotex ner i brevlådan. Jag bara älskar uggletygerna och har redan planer på att göra ett linne till mig själv av de bruna ugglorna. Landskapstyget är också helt underbart. Tyvärr blev bilderna lite suddiga och jag orkade inte ta nya så det får ni ha överseende med det! Nu väntar jag bara på tyger med gula och turkosa flodhästar som ska komma om en vecka eller två.

söndag 25 januari 2009

Present





En necessär och ett näsduksfodral blev min present till en vän som har fyllt år. Lite choklad fick också plats i paketet ;)
Det fina vallmotyget är, som jag tidigare skrivit, en av mina absoluta favoriter!

Näsduksfodral





Nu har jag även sytt några av dessa underbara, men ganska onödiga accessoarer, nämligen näsduksfodral. Väldigt lätta att sy när man väl kan det, men jag måste erkänna att jag hade en del huvudbry med beskrivningen innan jag äntligen lyckades. Mycket sprättande blev det innan dess...
Tack Tiro för din beskrivning som gjorde att även jag fattade till slut!

fredag 23 januari 2009

Kaninkreation



Jag testade ett nytt ihopknåpat mönster och använde mig av kanintyget som inhandlades igår. Jag har mycket av detta tyg så därför kände jag att jag kunde experimentera lite. Jag har bara svårt att bestämma vad det här är för någonting egentligen! Det är som en blandning mellan en skjorta, tröja och tunika. Vilken kategori skulle ni ha lagt den under?

Jag blev i alla fall nöjd med resultatet, men ska kanske göra några ändringar till nästa gång. Den är lite stor på John, men kommer nog passa perfekt till ettårsdagen!

Material: Tyget "Stampe" från Åhléns. Brun snedslå och brun muddväv.

Mönster: Eget storlek 86.

Plus: Att jag lyckades mönsterpassa så att en liten udda kanin med morrhår hamnade i mitten på plagget. Sådana detaljer brukar jag annars ha en tendens att glömma bort.

Minus: Att den är lite för stor.

torsdag 22 januari 2009

Snorktävling!



Jag är med och tävlar om ett unikt barnplagg i retrostil från SNORK, på PetramedAochE`s blogg! Tävla HÄR du med!

Färgglada tyger!



Jag var en sväng på Åhléns idag och hittade tyger på rean. Kanintyget och vaxdukstyget med äpplen har jag suktat efter i månader och nu var det halva reapriset på just dessa godbitar! I glädjeyran slank det med två örngott också, ett med klöver och ett med ulliga får. Jag tänkte göra lite skjorttunikor till John av bomullstygerna och kanske även ett par byxor. Resultatet kommer visas i bloggen framöver såklart!

söndag 18 januari 2009

Award!



Jag har fått en award från Mamma till 3 busiga killar!
Åh så glad jag blir, stort tack!

tisdag 13 januari 2009

Retrobyxor




Jag hittade en otroligt härlig frottéhanduk på myrorna idag. Underbar för den som gillar 70-talets färger! Halva handuken gick åt till ett par retrobrallor till John. Bilderna gör inte byxorna rättvisa för de är faktiskt ännu härligare irl och så mjuka och sköna! Hoppas han kommer kunna ha de länge! Jag tror dock att en tröja i neutral färg passar bäst till dessa färgglada byxor.

Material: Frottéhanduk från myrorna. Brunt muddvävstyg från Furulunds modetyger.

Mönster: Eget

lördag 10 januari 2009

Väsk-klänning




Idag har jag sorterat bland mina mönster och tyger för att få lite ordning och då hittade jag ett bortglömt örngott som bara bad om att få bli förvandlat till något nytt. Det fick bli en väska...eller en klänning...eller en väska? Den här kreationen kan nämligen vara både en väska och en klänning! Med en dragkedja i botten förvandlas väskan snabbt och smidigt till en liten klänning. Perfekt om det skulle hända en olycka när man är ute på stan och snabbt behöver ett ombyte till lilltjejen. Tack lillasyster för inspirationen!

Material: Örngott från Lagerhaus. Dragkedja. Svart snedslå.

Mönster: Eget.

Plus: Roligt att sy något som har flera användningsområden. Gick snabbt och lätt att sy och resultatet blev över förväntan!

Minus: Vad ska jag med alla dessa klänningar till!

fredag 9 januari 2009

Hoodie till stora J




Nu har jag sytt mitt allra första vuxenplagg! Jag blev sugen på att prova att göra en hoodie till mig själv. De ser ju så mjuka och goa ut på barnen. Det blev en likadan som den senaste jag gjorde till lille J och den är verkligen otroligt skön att ha på sig! Jag gjorde min lite extra lång för jag jag gillar inte när tröjor åker upp. Än så länge är jag mycket nöjd, men det återstår att se vad jag tycker efter att ha använt den en hel dag.

Mönster: Eget. Uppritat efter en gammal favorittröja med lite ändringar.

Plus: Så roligt att sy till sig själv!

Minus: Att det går åt så mycket tyg när man syr i vuxenstorlek.

tisdag 6 januari 2009

Pyjamas





Det härliga turkosa tyget med igelkottar från kameleont design har nu blivit en pyjamas/bodysuit. Tyget är köpt på Mjukatyger och jag är glad att jag köpte såpass mycket trots att det sved i plånboken. Pyjamasen är gjord för ett barn som är långsmalt och passar därför perfekt på John. Vi är båda nöjda med resultatet! Som vanligt har jag svårt att välja bara en bild, men det är väl bilder som gör bloggen rolig!

Mönster: Eget *stolt*

söndag 4 januari 2009

Bedårande klänning



Jag har länge velat göra någonting av det här fina tyget och nu fick det bli en klänning. Klänningen har sprund med knapp där bak. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och det bästa är att jag har mängder kvar av tyget! Annars tycker jag tygerna tar slut så fort. Nu måste jag bara komma på fler saker jag kan göra med tyget. Förslag mottages tacksamt!

Mönster: Eget med inspiration från en av systerdotterns klänningar.

Pocketvärmare



Det här är ett omslag till pocketböcker som går snabbt och lätt att sy. Beskrivningen hittade jag här. Med tillhörande god bok blev det en present till en vän.

lördag 3 januari 2009

Äntligen!






Äntligen har jag fått ork, lust och framförallt tid till att sy igen! Först ut på det nya året blev en till hoodie till lille J, fast med knäppning i halsen istället för omlott-knytning och med raglanärmar. Idén till den är hoodien har funnits i mitt huvud länge, och den blev faktiskt precis som jag hade tänkt mig!

Material: Velour i färgen mörk petrol från Stoff och stil. Benvita muddar från Furulunds modetyger. Retro mönstertyg inne i luvan i färgerna senapsgul och petrol.

Mönster: Grundmönster från Meedoms bok, form 2 storlek 74. Egna ändringar med sprund i halsen och muddar.

Nu hoppas jag få mycket tid till att sy, för jag har fullt med idéer och en hög med nya tyger!