fredag 26 december 2008

Väska och stickfodral



En härlig stickväska med tillhörande fodral till stickor blev julklapp till lillasyster. En klar favorit bland julklapparna! Härligt vintagetyg från myrorna på utsidan och fodrad med orange velour. Väskan är vändbar och har en liten ficka på insidan. Underbara färger som man blir glad av!

Tetranecessär




Den här fina tetranecessären är en julklapp till min mamma som alltid är på resande fot. Den är gjord av dubbelt vaxdukstyg efter en beskrivning i Ica-kuriren. Den är snabb, lätt och rolig att sy. Den ger verkligen mersmak, men hur många necessärer är egentligen nödvändigt att ha?

Julklapp i vax



Det blev ett underlägg till barnmatstol och en haklapp i vaxduk till min mormor i julklapp. Nu kan barnbarnsbarnen kladda och smula så mycket de vill! Vårat eget vaxduksunderlägg är väl använt här hemma och särskilt bra att ha när lillen äter majskrok.

torsdag 25 december 2008

Kärleksvantar





Första handgjorda julklappen som visas i bloggen blev ett par kärleksvantar till lillasyster med pojkvän. Fina vantar som passar de nykära som nu kan hålla handen även i kyla och snö.

fredag 19 december 2008

Hoodie till lille J





Äntligen var det dags för lille J att få en alldeles egen hoodie. Det blev samma design som de senaste jag har sytt, men jag har redan långtgående planer på en hoodie med knäppning i halsen och mudd i midjan. Jag hade så svårt att välja ut bilder så det fick bli fyra stycken.

onsdag 17 december 2008

Thaibyxor



Senaste projektet har varit att göra ett par thaibyxor till John. Thaibyxorna ska vara breda i midjan och knytas lite slarvigt med långa band. Jag köpte en bit grått stretchtyg på myrorna för 25 kr och det passade perfekt för ett par testbyxor. De blev väldigt fina och nu vet jag vilka små ändringar jag ska göra till nästa gång.

måndag 15 december 2008

Stor och Liten



Jag har fått en rolig beställning från Carolina på två hoodies i turkos velour med svarta kantband. Jag hade redan ett härligt tyg att ha som innerfoder i luvan och som matchade fint. Efter lite väntan på leveransen av velouren från mjuka tyger satte jag genast igång för att hinna bli klar innan jul. Resultatet blev dessa ljuvliga hoodies som är svåra att skiljas från! Underbart färgval tycker jag. Hoppas Stor och Liten kommer gilla dom lika mycket som jag.

söndag 14 december 2008

Dragning i haklappstävlingen!



Lille John fick vara den som drog en vinnare i tävlingen och allt dokumenterades på filmen ovan.



Och vinnaren i haklappstävlingen är...Jennie!
Stort grattis!

fredag 12 december 2008

Favorit i repris





För ett tag sedan gjorde jag en vändbar mössa på beställning. Den blev omtyckt och nu har jag gjort en till likadan till en vän. Den här mössan ska passa en 2-3-åring med huvudmått på 50 cm. Eftersom mönstret är mitt eget fick jag klura lite på storleken. Men fyndig som jag är kom jag på att jag kunde använda en ballong som måttstock och nu hoppas jag bara att den kommer passa på riktigt!

onsdag 10 december 2008

Mera regnbåge



Jag fick en beställning från Rebecka på det fina regnbågssetet med body och byxa. Det blev några förbättringar gjorda jämfört med lille Johns regnbågskläder och jag blev väldigt nöjd med resultatet. De här färgglada kläderna kommer vara helt ljuvliga på lilla snäckan!

Mycket regnbågsfärgat i bloggen den senaste tiden, men nu är nya projekt pågång!

måndag 8 december 2008

Regnbågsbyxa



Nu är hela regnbågsoutfiten klar. Efter lite krånglande med ränderna på muddbyxorna blev jag väldigt nöjd. De är ljuvliga och passar perfekt :-)

söndag 7 december 2008

Färgstarkt



Här är John i sin nya body. Men underbart är kort, han har precis kräkts ner den...
Nästa projekt blir att sy ett par matchande byxor i svart velour med regnbågsmuddar!

Regnbågsbody



Igårkväll fick jag den briljanta idén att börja sy en body av det fina regnbågstyget. Klockan var redan mycket och jag vet att jag har så svårt att sluta sy när jag väl har börjat på ett projekt, men det kliade i fingrarna. Så nu sitter jag här klockan 07.00 på morgonen och gäspar medan John leker glatt på golvet. Men bodyn blev färdig sånär som på knapparna i grenen. Jag lyckades hindra mig själv från att banka i knapparna inatt, och jag får nog vänta ett tag till såhär på söndagmorgon...

Jag återkommer med bild på John i bodyn (om den passar).

Mönster: Ottobre nr 5 / 2006

OBS! Bara en vecka kvar till dragning i haklappstävlingen. Tävla här!

lördag 6 december 2008

Shopping



Igår var jag på stoff och stil i Malmö och här är några av tygerna jag köpte där. Jag hade kunnat botanisera bland alla tyger i timmar, men vi hade ett pressat schema så tiden var knapp. Jag fick ändå tid att kolla efter det mesta jag skulle ha så jag är nöjd!

torsdag 4 december 2008

Fina vantar



En liten adventspresent till systerdottern blir det nu när jag ska på besök. Enligt min syster älskar hon numera vantar så det blev ett par fina som ska passa till hennes bruna jacka. Vantarna har varmt fleecefoder, bruna muddar, resårband och yttertyg som är inhandlat på Lagerhaus. Hoppas de blir godkända!

onsdag 3 december 2008

Award!



Jag har fått en award från Crochetra för min blogg! Nu kan jag inte sluta le :)

De som får utmärkelsen kan kopiera reglerna och Awarden.

1. Din uppgift blir nu att själv nominera 5 andra bloggar som du själv uppskattar.
2. De som mottagit awarden, och vill skicka vidare, skall lägga upp en bild på den.
3. Länka till bloggen du fick den ifrån.
4. Ge den vidare till fem andra bloggare & länka till deras sidor.
5. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så att de vet att de fått awarden.

Jag ger min till

Robie och Teonor
Pyssellisa
Snoddas
Pixiewing
Zoozan

Hoodie



Ja, eftersom min julklapp till systerdottern redan har råkat bli avslöjad så kan jag ju lika gärna blogga om den! Det är en underbar hoodie i orange velour med svarta kantband och muddar. Luvan är fodrad med det fina fina vallmotyget som jag även använt till klänningar.

Jag är jättenöjd och det kommer utan tvekan bli en likadan till John inom kort...kanske med andra färger, det återstår att se.

Mönster: Grundmönster Meedoms bok med egna ändringar för omlottknytning.

tisdag 2 december 2008

Mmm...lussekatt



Jag är inte mycket för att baka egentligen, men jag älskar lussekatter. Därför kom jag på att jag skulle sy en istället för att baka. Lussekatten är gjord av velour och jag fick inspirationen från Nea Nobelle. Jordgubbarna är virkade efter eget mönster.

Så nu har jag faktiskt fått lite julstämning här hemma och imorgon måste jag nog ut och köpa riktiga lussekatter. Lussekatten och jordgubbarna ska bli en hemlig present...